Usluga

Gummy Smile

Vidljive desni tokom smeha (Gummy smile ) su relativno česta pojava kod pacijenata. Takve osobe izbegavaju da se smeju ili, kada to čine, rukom pokrivaju usta, što takodje nije uobičajeno i može da utiče da se te osobe nelagodno osećaju u društvu.

Taj nedostatak, ili problem, danas se rešava lako. Postoji nekoliko načina za rešavanje gummy smile-a. U nekim sličajevima povećavanjem usana hijaluronskom kiselinom može se umanjiti efekat gummy smile-a, ali samo kao dopuna drugim metodama ili kod malih korekcija. Ovaj tretman se takođe ponavlja 1-2 puta godišnje.

U slučajevima gde je gummy smile veliki, a zubi sitni i/ili postoje dijasteme (razmaci između zuba), neophodno je uraditi cirkumciziju, tj.
uklanjanje viška desni laserom.

Intervencija traje desetak minuta i najčešće se u istoj poseti postavljaju kompozitne fasete, ukoliko su potrebne (njima menjamo ne samo dužinu, već i položaj, oblik i boju zuba).

Na taj način se gingiva formira prema novim fasetama, pa se dobijaju potpuno kontrolisani rezultati. Pacijenti iz ordinacije izlaze sa potpuno novim osmehom ( bez gummy smile-a) i ne prolaze kroz fazu bezubosti. Mogu odmah da vide postignuti rezultat. Naravno, posle intervencije je potrebno nekoliko dana da se smire desni i da pacijenti nastave sa dobrim higijenskim režimom ( upotreba konca, redovno pranje zuba i kontrole kod stomatologa). Nakon nekoliko meseci ili godina kompozitne fasete se zamenjuju keramičkim, što se može smatrati trajnim rešenjem.
Najvažnije je vratiti osmeh na lice pacijenata!

Zakazivanje pregleda

Zakažite pregled