Hollywood Smile Makeover

Potpuni preobražaj Vašeg osmeha kombinacijom savremenih stomatoloških tehnika

Hollywood Smile Makeover

Tehnološki napredak u estetskoj stomatologiji daje stomatolozima izuzetno velike mogućnosti za rad.
Hollywood smile makeover tehnikom poboljšavamo izgled osmeha, korišćenjem jedne ili više procedura iz oblasti estetske stomatologije, kao što su fasete, implantati, ortodontski tretman i izbeljivanje zuba. Rekonstrukcija celog zubika (usta i zuba) može da reši funkcionalne probleme zagrižaja, mišića, zuba i koštanih tkiva, uz primenu i estetsko-kozmetskog tretmana.

Ona podrazumeva velike stomatološke intervencije u cilju sanacije abrazije zuba, bolova i drugih problema. Neretko je neophodna saradnja više stomatologa različitih specijalnosti da bi se dobilo najbolje moguće rešenje. Vrhunac u estetskoj stomatologiji je tzv. „potpuna promena osmeha“ (Hollywood smile makeover) i „potpuna rekonstrukcija zuba i usta“, koja je i najkompleksniji rad.

Potpuni preobražaj Vašeg osmeha kombinacijom savremenih stomatoloških tehnika

Tehnološki napredak u estetskoj stomatologiji daje stomatolozima izuzetno velike mogućnosti za rad.
Hollywood smile makeover tehnikom poboljšavamo izgled osmeha, korišćenjem jedne ili više procedura iz oblasti estetske stomatologije, kao što su fasete, implantati, ortodontski tretman i izbeljivanje zuba. Rekonstrukcija celog zubika (usta i zuba) može da reši funkcionalne probleme zagrižaja, mišića, zuba i koštanih tkiva, uz primenu i estetsko-kozmetskog tretmana. Ona podrazumeva velike stomatološke intervencije u cilju sanacije abrazije zuba, bolova i drugih problema. Neretko je neophodna saradnja više stomatologa različitih specijalnosti da bi se dobilo najbolje moguće rešenje. Vrhunac u estetskoj stomatologiji je tzv. „potpuna promena osmeha“ (Hollywood smile makeover) i „potpuna rekonstrukcija zuba i usta“, koja je i najkompleksniji rad.

Možete da vidite kako ćete izgledati i pre nego što terapija bude gotova!

Da bi sve ono što je lekar planirao pacijent mogao da vidi i razume, prave se tzv. „radni modeli“ od gipsa. Na njima se sve predložene promene rade u vosku. Mogu se pacijentima, kada je to moguće, napraviti i maske od kompozita. One se stavljaju preko pacijentovih zuba i tako mu direktno, u ustima, dočaravamo šta je zamišljeno i isplanirano. Kod takvih radova pacijenti imaju mogućnost da nekoliko dana nose rad u ustima, razmisle o njemu i sve primedbe predoče stomatologu.

Dobro je što je takve nadoknade moguće menjati i doterivati, dok god pacijent ne bude zadovoljan estetskim izgledom i dok ne oseti da se oseća potpuno komforno sa takvim zubima. Tek tada se pristupa tretmanu koji je neophodan za konačno rešenje. Ove procedure najčešće traju jako dugo, ali pacijenti imaju strpljenja i volje da se tretman završi, svesni da je krajnji efekat više nego zadovoljavajući.

Hollywood smile

Možete da vidite kako ćete izgledati i pre nego što terapija bude gotova!

Tradicinalno plombiranje se delimično smatra i estetskom stomatologijom, kada se koriste materijali koji u potpunosti mogu da imitiraju prirodan izgled zuba.

da bi se nadoknadili polomljeni fragmenti prednjih zuba ili prekrile u gleđi, koristi se procedura poznata kao bonding ili jednostavnije – direktna kompozitna restauracija. Kompozitni materijal boje zubne gleđi nanosi se na površinu zuba, oblikuje prema svim morfološkim pravilima i polira. Tako urađena restauracija čini polomljene fragmente i pukotine nevidljivim.

Izbeljivanje zuba  je verovatno najčešće primenjivana metoda u estetskoj stomatologiji. Razlog tome je to što zubi tamne od duvana, hrane, pića, kafe, crnog vina ili loše oralne higijene. Izbeljeni zubi znatno menjaju izgled osmeha.

Fasete, keramički ili kompozitni listići koji su specijalnim tehnikama pričvršćeni za površinu zuba, takođe menjaju izgled i boju zuba.

Omogućavaju nadoknadu zgubljenog korena zuba (to su titanijumski „šrafovi“ koji se hirurškim putem ugrađuju u vilične kosti i tako služe kao nosači krune).

Ortodontski tretman omogućuje ispravljanje nepravilnosti položaja zuba i zagrižaja.

Naravno, mnoge procedure se moraju ponavljati. Recimo, izbeljivani zubi moraju da se s vremena na vreme „izbele“ ponovo, da bi se održavala željena boja, jer se pigmenti iz hrane, pića, kafe… i dalje talože po zubima. Fasete se vremenom troše, nekad lome ili odlepljuju, pa ih je potrebno zameniti. Desni se povlače, pa je zamena određenih neophodna. Kompozitne plombe restauracije se krzaju i abradiraju te se one obnavljaju.