TRIOS 3 SHAPE – Do novih zuba bez otiska

Autor: ordcabunac

Svesni da današnji način života mnogima ne ostavlja mnogo vremena, čak ni za stomatološke zahvate koji su im neophodni, ali zahtevaju vreme i strpljenje, odlučili smo se na nabavku najsavremenije digitalne tehnologije. Na taj način postupak maksimalno ubrzavamo i činimo maksimalno komfornim, uz značajno unapređenje kvaliteta i estetike protetskih radova. Reč je o TRIOS-3-SHAPE skeneru koji omogućava da se čitav postupak izrade keramičkih mostova i krunica uradi bez uzimanja otiska za samo nekoliko dana.

TRIOS-3-SHAPE je sistem brzog skeniranja gornje i donje vilice, pri čemu se u minuti napravi 800-1500 fotografija u punoj rezoluciji od kojih se sklapa virtuelni 3D model postojećih zuba bez bilo kakvog uzimanja otiska. Kao i kod prethodnih sistema, recimo CEREC, koji imamo u ordinaciji već nekoliko godina, koristimo ga za manje radove i mostove (do tri člana gde je takođe moguće za nekoliko sati izraditi nadoknadu u samoj ordinaciji), ovaj sistem služi za izradu velikih protetskih nadoknada bez ograničenja u broju zuba.

SISTEM U SLUŽBI PACIJENTA

Skeniranja gornje i donje vilice ovim sistemom traje svega od dva do pet minuta, granice (demarkacije) su veoma vidljive tako da nema potrebe za postavljanjem konca oko desni, kao ni pudera koji se prska po ustima (predhodni CEREC sistem) i sličnih neprijatnosti kao do sada. Kada obrusimo zube, digitalni 3D model se šalje u zubnu tehniku gde se u roku od nekoliko sati prave privremeni zubi prema estetskim zahtevima lica. Ceo proces se radi pomoću specijalnog softverskog sistema (SMILE DESIGN) i odmah koriguje prema svim estetskim i funkcionalnim principima. Sistem obezbeđuje i mnogo veću preciznost od klasičnog uzimanja otisaka, prilikom koga dolazi do nekih, istina minimalnih, odstupanja. Kod ovog sistema tih odstupanja nema, jer se kompjuterski određuju i def inišu svi parametri gde bi do odstupanja moglo da dođe i shodno tome pravi konačni rad.

KOPIRANJE PRIRODNOG OSMEHA

Pacijentu skeniramo njegove zube pre bilo kakve intervencije, jer neki od njih žele da zadrže maksimalno veran ili čak identičan izgled svojih zuba, samo uz modifikaciju postojećih nepravilnosti.

AUTOMATSKO ODREĐIVANJE BOJE

TRIOS-3-SHAPE, osim skeniranja, automatski određuje postojeću boju svakog zuba, koju možemo da zadržimo i na budućoj nadoknadi ili pak da tu boju promenimo prema želji pacijenta.